mandag den 16. januar 2012

Skylden er den værste straf


Det er tydeligt at Nikolaj har taget skade. Både Ham og hans søster er stærkt påvirkede af at deres forældres død, og at der ikke er andre til at tage sig af dem, men det er tydeligt at det er gået værst ud over Nikolaj. Han kan ikke glædes over andres glæde. Han kan ikke holde ud at Sanne (Søs) har det godt og at der kommer andre ind i deres liv. Det meste af hans barndom har de kun været de to og har haft nok i det, de har ikke ønsket at andre skulle blande sig i deres liv. Sanne får på et tidspunkt en kæreste, men hun smider ham ud fordi han taler ondt om Nikolaj. Senere har Nikolaj behov for at Sanne har ondt af ham og er bekymret om ham. Han kommer ind i et rigtig dårligt miljø og er ofte i slåskamp, hvor han påfører sin krop en masse skader, alt sammen for at Sanne skal bekymre sig for ham.
Den store forskel på Sanne og Nikolaj er, at Sanne bliver ”normal” igen. Hun får en kæreste og de flytter sammen og får et barn. Hun kommer over at hendes forældre er døde og får sig et almindeligt liv. At dette kan Nikolaj ikke håndterer, han vil nemlig ikke dele Sanne med nogen. Dette kommer også til udtryk da han selv får en kæreste. Han holder meget af både Sanne og Silje, hans kæreste, men de må ikke møde hinanden han vil have dem begge for sig selv. Han er lige ved at lærer og leve med at Sanne og Silje er sammen og ham og Silje er sammen hjemme hos Sanne og Brian. Da Sanne, Brian og Allan så tager til Tailand, bliver det for meget for ham. Han kan ikke holde det ud mere og en dag begynder han at tæve Silje. Han sidder overskrævs på hende og lader slagende regne ned over hende. Inde i hans krop er der en stemme der siger STOP STOP lad hende være, men han stopper ikke han bliver bare ved. Et eller andet sted inde i sig selv ved han godt at det er forkert, men han formår ikke at høre efter dette instinkt, som alle andre ”almindelige” mennesker ville have gjort.
Til sidst er han lige glad med det hele. Han går og venter på at Brian skal komme og slå ham ihjel, som han har sagt han ville. Han står der og venter på at Brian slår, men det gør han ikke. Nikolaj skal beholde sin skyld og det gør han bedst hvis han ikke bliver straffet for det han har gjort mod Silje.

Jakob Rasmussen 

2 kommentarer:

  1. Indlægget er rigtig godt skrevet, og man får et godt indblik i hvad der er sket indtil nu. Det fokuserer meget på Nikolai, men eftersom han er hovedperson, er det ikke så underlig. Jeg er dog lidt uenig i hvorvidt hans søster bliver "normal" igen. Nok kommer hun til at leve et nogenlunde liv igen, men hun har jo slet ikke ro nok i sig selv, til at slippe Nikolai af syne. Selv da hun mener det ville være bedst for dem at være adskilt, får hun jo Brian til at tjekke om Nikolai har det godt. Nu er jeg nået en smule længere end side 81, men det ender jo med at hun begår selvmord, hvilket også for mig viser, at hun ikke har det godt med at leve som hun gør, og hun kan ikke klare når Nikolai har det dårligt.
    Du skriver på et tidspunkt at han påfører sin krop en masse skade i slåskampene, men i virkeligheden tror jeg også det ligger dybere end som så. Det er ikke kun kroppen der tager skade, det er også hans personlighed!

    Til sidst synes jeg dog at der mangler lidt mere forklaring om hvorfor Brian vil slå ham ihjel, og der mangler også den information at han rent faktisk dukker op i lejligheden!

    Ellers super godt indlæg!

    SvarSlet
  2. Du har fået det hele med. Men du kunne godt uddybe hvorfor at han tæver Silje. du kunne måske også godt komme lidt ind på hvorfor at han er blevet så voldelig

    SvarSlet