tirsdag den 14. februar 2012

At være stærk i sind

Nikolaj, har været igennem mere end det normale menneske, og det ses tydeligt på hans væremåde og personlighed. Han har mildest talt være helt nede og skrabe bunden, hvis ikke længere endnu. Han har taget hver eneste slag med oprejst pande, men stadig ser vi ham komme videre. Alt er blevet taget fra ham. Hans søster, hans forældre og han endda en kæreste (Selvom det er selvforskyldt er det stadig noget han sørger over.) Men en ting ingen kan tage fra ham, er den vilje og styrke han besidder. Selvom alt har ramt ham, har han stadig modet til at komme videre og gøre det han vil. Jesus er i mine øjne ham selv som et symbol på den vilje. Hans vilje til at ville kæmpe til det sidste, som dog kun findes i hans egen underbevidsthed, men altid er der når han har mest brug for det. Hvis vi ser på Jesus, er han der i alle de slemme katastrofer som Nikolaj udsættes for. Han er der som en hjælpende hånd, en ven som vil føre ham videre i livet. Nikolaj skaber sig selv et billede af Jesus, og det giver ham en forståelse af hvad Jesus er.

Nikolaj er både godt og ondt samlet i et væsen da han ikke kan finde ud af sit liv, og begynder at ødelægge andres for at selv at få det godt, men som Charlie Chaplin sagde i sin film The Great Dictator "We all want to help one another, human beings are like that," og det viser Nikolaj, ved at handle som han gør, og han ender med at rette de fejl han har lavet.

For mig har bogen været fantastisk at læse, da en masse tanker har opstået og overvejelser taget. Meget inspirerende og utrolig velformuleret og gennemtænkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar